Over de plant

Igniscum Candy

Choy strooisel bestaat uit gedroogde planten, namelijk de plant Igniscum Candy. Candy is een gentechniek-vrije veredeling uit de duizendknoopfamilie en kenmerkt zich door snelle bovengrondse plantaardige groei, onderhoudsvrijheid en probleemloze composteerbaarheid.

De veredelde plant kan zich niet uit zichzelf verspreiden en zal daarom omliggende gewassen niet tot last zijn.

De bovengrond, waarop de igniscum groeit, wordt slecht eenmalig grondig bewerkt., namelijk voor de aanplanting, Daarna blijft zij onberoerd gedurende 20 jaar. De bodemstructuur, water- en luchtbalans en het bodemleven worden opgebouwd, ontzien en blijven beschermd. Gedurende het leven van de plant is er geen behoefte aan biociden. Dit vermindert de belasting van de bodem. Het gebied wordt slecht half zo vaak bereden als bij de teelt van mais.

De ontwikkeling van dieren loop in zijn algemeenheid geen gevaar omdat de eerst oogst pas na de leg- en broedperiodes volgt. Omdat er tevens niet geoogst wordt wanneer de plant in bloei is, biedt Candy veel potentieel voor de ontwikkeling van de bijenpopulatie.

Daarnaast zijn er geen insecten of schimmels bekend die Candy infecteren. Daarom is gebruik van insecticiden of fungiciden niet nodig.